Trimble R12i

Ново ниво на продуктивност!

ТЕХНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ:

 • Trimble Custom Survey GNSS ASIC со 672 GNSS канали и радио модем за испраќање и примање RTK корекции
 • вградена прецизна GPS антена L1/L2/L5/GLONASS/Galileo/BeiDou/SBAS/QZSS/NavIC
 • Bluetooth и GSM/GPRS модем (3.5G/LTE Quad band)
 • Wi-Fi за пристапна точка и режим на клиент
 • статичка точност 3mm+0,1ppm RMS хоризонтално
 • статичка точност 3,5mm+0,4ppm RMS вертикално
 • мрежна кинематика точност 8mm+0,5ppm RMS хоризонтално
 • Trimble 360 следење ​​со 672 канали, 6 GB внатрешна меморија за складирање на повеќе од 10 години RAW собирање податоци (просечно 1,4 MB/ден) со 14 сателити во интервали од 15 секунди
 • истовремено следење:

GPS: L1C, L1C/A, L2C, L2E, L5

ГЛОНАСС: L1C/A, L1P, L2C/A, L2P, L3

SBAS: L1C/A, L5 (за сателити SBAS кои поддржуваат L5)

Галилео: E1, E5A, E5B, E5 AltBOC, E6

BeiDou: B1, B1C, B2, B2A, B2B, B3

QZSS: L1C/A, L1S, L1C, L2C, L5, L6

NavIC (IRNSS): L5

L-појас: Trimble RTX™ корекции

 

 • Trimble Inertial Platform (TIP) прецизна компензација на навалување до 30° со помош на вградениот IMU

Точност на мерењето со компензирано TIP:

RTK + 5mm + 0,4mm/° навалување (до 30°) RMS

RTX + 5mm + 0,4mm/° навалување (до 30°) RMS

Следење на интегритетот на системот IMU: температура, возраст и шок

 • Trimble ProPoint™ иновативна GNSS технологија за мерења во многу тешки GNSS средини
 • Позиционирање на CenterPoint RTX
 • QZSS, WAAS, MSAS, EGNOS, GAGAN
 • Позиционирање на 1 Hz, 2 Hz, 5 Hz, 10 Hz и 20 Hz
 • xFill – продолжување на прецизното работење на RTK по губење на корекција на RTK до 5 минути
 • WebUI може да се поврзе преку Wi-Fi, USB, сериски или bluetooth конекција
 • NTRIP Caster, NTRIP Server, NTRIP Client
 • CMR+, CMRx, RTCM 2.1, RTCM 2.3, RTCM 3.0, RTCM 3.1, RTCM 3.2
 • GSOF, RT17 и RT27 излези, 24 NMEA излези (дополнително наплаќаат)
 • прием и примена на автоматска трансформација на RTCM CROPOS
 • 1 x LiIon батерија (за 6,5 часа работа во режим на ровер)
 • заштитна транспортна футрола
 • вграден ресивер за Trimbe RTX диференцијална корекција
 • вграден приемник за Omnistar диференцијална корекција
 • гарантен рок од 12 месеци со можност за продолжување до 5 години

Гео Инновус е официјален претставник на ценети светски брендови како што се CHCNAV и Trimble. Ви нудиме сеопфатна палета на производи кои опфаќаат три клучни индустрии: земјоделство, геодезија и градежништво.

Мени

Контакт

078 333 251
geoinnovus@gmail.com
Скопје, Влае