RS10

RS10 комбинација на GNSS RTK, ласерско скенирање и визуелни SLAM технологии за прецизно 3D скенирање и следење во различни средини, нудејќи разновидност и прецизност во геодезијата, градежништвото, рударство и други индустрии.

Превземи брошура

SKU: 3D скенер RS10 Categories: ,

RTK AND SLAM FUSION FOR BETTER MAPPING ACCURACY

RS10 е резултат на експертизата на CHCNAV во развојот на GNSS технологијата. Одликувајќи се со air dielectric GNSS антена од 4-та генерација, таа обезбедува точност на RTK позиционирање  поголема од 3 cm во различни предизвикувачки средини. Во комбинација со високо прецизниот LiDAR на системот и три HD камери, тој спојува RTK, ласер и визуелен SLAM за да обезбеди апсолутна точност на мерењето од 5 cm. Од детални архитектонски истражувања до сложени инфраструктурни проекти, RS10 им дава на професионалците потребни алатки за ефикасно собирање богати и точни податоци.

REAL-TIME SLAM CAPABILITIES

Опремен со моќен вграден процесор, RS10 обезбедува во реално време SLAM (истовремена локализација и мапирање) за креирање на геореференциран облак на точки директно на терен без потреба од пост-обработка. Со непосредна повратна информација за собраните податоци, корисниците можат да направат прилагодувања во лет за да обезбедат целосна и детална покриеност со скенирањето. RS10 може да мапира големи површини до 13.000 квадратни метри во реално време, што го прави идеален за брзи или сложени геодетски проекти каде што времето и точноста се клучни.

EFFICIENT LOOP-FREE WORKFLOW

Интеграцијата на високо прецизните GNSS и SLAM технологии ја елиминира потребата за традиционално затворање на циклус, што често го комплицира процесот на собирање податоци за рачни скенери. Овозможувајќи планирање слободна патека, RS10 го рационализира собирањето податоци на терен и значително го намалува времето и напорот потребни за завршување на проектите.

SEAMLESS OUTDOOR AND INDOOR MAPPING

Преминот помеѓу надворешната и внатрешната средина е беспрекорна со способноста на RS10 да го користи истиот координатен систем без потреба од дополнително геореференцирање. Корисниците можат да го изберат саканиот CS (координатен систем) директно на терен користејќи ги или SmartGo или LandStar™ SW, обезбедувајќи доследно, поедноставено и прецизно собирање податоци и во надворешни и во внатрешни средини.

SFIX TECHNOLOGY – PRECISION WITHOUT SATELLITES

Со иновативната технологија SFix која работи во RTK режим на ровер, кога RS10 ќе влезе во област со слаб, па дури и без GNSS сигнал, каде што конвенционалното снимање со RTK не функционира, RS10 ќе пресмета точни координати на RTK точки од неговите податоци LiDAR и Visual SLAM. Оваа технологија обезбедува прецизност од 5 cm во рок од 1 минута без сателитски сигнали, отворајќи нови можности за премерување на затворени простори и урбани кањони.

VI-LIDAR TECHNOLOGY FOR CONTACTLESS MEASUREMENTS

Технологијата Vi-LiDAR на RS10 нуди нов режим на RTK метода што ги комбинира можностите на GNSS роверот со ласерско скенирање за без контактни офсет мерења. Со едноставно избирање на точката што треба да се мери во софтверот LandStar™, неговите тродимензионални координати се пресметуваат во реално време од пресекот на почетниот RTK сегмент и облакот точки од LiDAR со точност од 5 cm во рамките на 15 m.

Гео Инновус е официјален претставник на ценети светски брендови како што се CHCNAV и Trimble. Ви нудиме сеопфатна палета на производи кои опфаќаат три клучни индустрии: земјоделство, геодезија и градежништво.

Мени

Контакт

078 333 251
geoinnovus@gmail.com
Скопје, Влае