CHCNAV i76

Лесен алат со интегриран GNSS, IMU RTK, двојни камери, CAD+AR визуелео обележување, заштита IP68 и отпорност на паѓање од 2 метри за подобра ефикасност на теренот.

Преземи брошура

I76 PALM-SIZED VISUAL IMU-RTK GNSS

EFFICIENT CAD AR STAKEOUT

Зголемете ја ефикасноста на проектот при обележување за до 40%

I76 зголемува ефикасноста при обележување на градежни проекти за 40% во споредба со традиционалните геодетски методи, со интегрирање на CAD базни мапи со визуелизација во зголемена реалност (AR), користење на GNSS, IMU, AR и технологии за мешана реалност (MR). Ова нуди комплетен и интуитивен поглед на распоредот на местата, помагајќи во планирањето на патеките, минимизирајќи заобиколни патеки и поедноставување на задачите како што се предвидување на насоката на цевководот и изградба на темели. AR опцијата ви овозможува визуелен увид на проектни линии на терен во реално време, што придонесува до верификација и оптимизација на операциите за обележување за различни типови на градба.

ULTRA-IMU TECHNOLOGY

Boost Accuracy by 30%

GNSS i76 има 5та генерација на Ultra IMU кој работи на 200Hz, подобрен со EKF алгоритми за оптимална точност на мерењето. Вклучува автоматска компензација на навалување на столбот, одржување на точноста вог граници од 3 сантиметри дури и при навалување од 60 степени и обезбедување сигурни и прифатливи мерења на навалување. Уредот ги поедноставува операциите со функцијата „poke-and-measure“, елиминирајќи ја рачната иницијализација на IMU или центрирањето на либела.

AIR-MEDIUM ANTENNA & HYBRID GNSS ENGINE

Achieve an RTK fix rate of over 96% in solar active regions.

i76 GNSS се извонредни во соларно-активни и други предизвикувачки средини со својата антена од 4-та генерација на air-medium GNSS и хибриден GNSS мотор, нудејќи силно следење на сите GNSS констелации и отпорност на пречки. Подобрен со технологијата iStar 2.0, кој постигнува стапка на фиксирање на RTK од над 96%, што е идеално за области со висока јоносферска активност. Спарувајќи се со базните станици CHCNAV, ја проширува покриеноста со UHF до 25 km во стандардни услови и 5-8 km во области со попречени сигнали, обезбедувајќи податоци со висок квалитет во различни сценарија за геодетски истражувања.

 

 

 

PALM-SIZED WITH GNSS, IMU AND DUAL CAMERAS

Optimize performance with extended endurance and reliable lightweight excellence

i76 комбинира лесен дизајн со цврста издржливост, тежи само 450 g и нуди напредна интеграција на GNSS, Auto-IMU и двојни камери за беспрекорна геодетска работа. Со заштита од IP68 и отпорност на пад од 2 метри, неговата издржлива биомиметичка структура и сафирните леќи на фотоапаратот издржуваат тешки услови и се спротивставуваат на удари и гребнатини. Интелигентниот Cloud базиран на OTA надградби и енергетски ефикасна литиумска батерија обезбедуваат повеќе од 17 часа континуирано работење, обезбедувајќи сигурност и продолжена издржливост на теренот.

 

Гео Инновус е официјален претставник на ценети светски брендови како што се CHCNAV и Trimble. Ви нудиме сеопфатна палета на производи кои опфаќаат три клучни индустрии: земјоделство, геодезија и градежништво.

Мени

Контакт

078 333 251
geoinnovus@gmail.com
Скопје, Влае