CHCNAV i89

Ресиверот i89 е компактен, приемник со врвни перформанси од најновите GNSS технологии, Auto-IMU, RTK, и вградени две камери со практична тежина од 750g за интензивно долго дневно користење.

Преземи брошура

SKU: CHCNAV i89 КОМПАКТНА ГОЛЕМИНА – VISUAL- IMU – RKT GNSS Categories: ,

CHCNAV i89 КОМПАКТНА ГОЛЕМИНА – VISUAL- IMU – RKT GNSS

ISTAR 2.0 & IONOSPHERE MITIGATION

Подобрени перформанси над 96% во јоносверски активни региони

i89 GNSS обезбедува неспоредливи перформанси со своите 1408 канали и интегрираниот SoC за следење на сите констелации. Робусните алгоритми ги зголемуваат стапките на поправка за 15%, дури и во отежнати услови. CHCNAV iStar2.0 и технологијата за отфрлање на јоносферски пречки обезбедуваат извонредна 96% сигурна стапка на поправка, идеална за региони со мала географска ширина со висока јоносферска активност. Неговото ублажување на повеќе патеки со тесен опсег обезбедува прецизни мерења на RTK, а неговиот хибриден GNSS мотор обезбедува неспоредлива точност и сигурност.

AR NAVIGATION & STAKEOUT

50% заштеда на време за помалку искусни оператори

Приемникот i89 со неговата AR визуелна навигација придонесува со олеснување на теренските операции, заштедувајќи им на операторите до 50%  од нивното време. Со интегрираните технологиите, GNSS, IMU и Visual системите во приемникот i89 се 10 пати посигурни од стандардните GNSS базирани на жироскопи. Процесорот од 1,5 GHz овозможува беспрекорна работа со двојна камера, додека адаптивниот Wi-Fi од 5,8 GHz обезбедува брз пренос на податоци во AR. Технологијата Virtual Pole Tip™ (VPT™) овозможува визуелизација на точките во реално време со CAD проект. Разновидното AR обележување поддржува широк опсег на апликации, вклучувајќи линеарно, CAD-базирано, гранично обележување и друго.

VISUAL SURVEY EXCELLENCE

Мерење на непристапни точки

Доверливиот приемник i89 со неговата технологија Visual Survey, овозможува прецизни мерења на точките каде што сигналите се попречени или пристапот е тежок или небезбеден. Нејзините премиум камери извлекуваат 3D координати за моделирање од видео од постојниот терен, нудејќи ефикасност и доверливост. Динамичниот панорамски режим на снимање со 85% преклопување ја подобрува ефикасноста за 60% за извонредна прецизност. Интеграцијата на податоци од IMU со голема прецизност во алгоритмот за видео фотограметрија значително ги подобрува перформансите на мерењето на точките..

AUTO-IMU TECHNOLOGY

Ефективност и прецизност за сите геодетски мерења

Вградениот Auto-IMU во приемникот  i89 од 200 Hz, без пречки ја елиминира потребата за рачна иницијализација и обезбедува сигурни мерења. Автоматската компензација на навалување на GPS копјето гарантира точност до 3 cm во опсег на навалување од 60 степени, заштедувајќи до 30% време додека ја одржува точноста.

16.5H BATTERY LIFE & IP68 DESIGN

Продолжен век на батеријата, ефикасен и издржлив

Батеријата со висока енергетска густина обезбедува до 16,5 часа активна работа. Неговото интелигентно, брзо полнење од 18 W за целосно полнење на батеријата за само 3 часа ја зголемува оперативната ефикасност и дополнително го продолжува животниот век на батеријата. Неговиот компактен дизајн од 750 g беспрекорно ги вклопува GNSS, IMU и две камери. Поседува оцена IP68 и може да издржи пад од 2 метри.

Гео Инновус е официјален претставник на ценети светски брендови како што се CHCNAV и Trimble. Ви нудиме сеопфатна палета на производи кои опфаќаат три клучни индустрии: земјоделство, геодезија и градежништво.

Мени

Контакт

078 333 251
geoinnovus@gmail.com
Скопје, Влае