CHCNAV NX510 SE & NX510 PRO-Auto Steer

Системи за автоматско управување

Прецизно управување за подобра продуктивност

Системите за автоматско управување обезбедуваат прецизност и ефикасност во земјоделските операции, овозможувајќи им на земјоделците да ги зголемат своите приноси и да ги намалат трошоците. Современите технологии како CHCNAV NX510 SE и NX510 PRO-Auto Steer нудат решение за автоматско управување кое може да се користи на различни типови на земјоделски машини, од трактори до комбајни и прскалки.

CHCNAV NX510 SE
CHCNAV NX510 PRO-Auto Steer

CHCNAV NX510 SE

NX510 SE е автоматизиран систем за управување кој е компатибилен за многу видови на нови и стари самоодни земјоделски машини (трактори, комбајн, самоодна прскалка). Обезбедува значителни придобивки во продуктивноста, работи во сите услови на видливост и го намалува заморот на операторот.

NX510 SE користи интегриран контролер за наведување од најновата генерација. Неговите подобрени вградени модули за поврзување вклучуваат 4G модем и дополнителен UHF радио модем за да ви овозможат да работите со вашите омилени извори за корекција на RTK од локални RTK мрежи или базни станици GNSS RTK. Покрај тоа, може да се префрли од еден трактор во друг, нудејќи неспоредлива флексибилност. Системот ги подржува сите GNSS констелации кој нуди зголемена прецизност за оптимална доверливост на навигацијата.

Комбинираната технологија за компензација на теренот GNSS+INS обезбедува прецизност на возењето без раце во рамките на еден сантиметар (или под-инч) и супериорни перформанси.

2,5 cm Апсолутна точност во предизвикувачки средини и тешки терени

NX510 SE е напреден контролер за водење напојуван од повеќе извори на корекција и 5 сателитски констелации: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS. Неговиот вграден 4G и UHF модем беспрекорно се поврзува со сите индустриски стандардни DGPS и RTK корекции за да се постигне управување со сантиметарска прецизност. Антената има вграден компензатор кој служи за компензирање на теренот и да одржува висока точност, дури и во предизвикувачки и тешки терени.

БРЗ, ЛЕСЕН ЗА РАКОВОДЕЊЕ И РУГИДЕН ТАБЛЕТ

NX510 SE е напреден контролер за водење напојуван од повеќе извори на корекција и 5 сателитски констелации: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS. Неговиот вграден 4G и UHF модем беспрекорно се поврзува со сите индустриски стандардни DGPS и RTK корекции за да се постигне управување со сантиметарска прецизност. Антената има вграден компензатор кој служи за компензирање на теренот и да одржува висока точност, дури и во предизвикувачки и тешки терени.

Апликацијата за навигација AgNav поддржува различни функции за навигација, вклучувајќи:

 • AB праволиниско водење
 • А+ линија
 • Дијагонално водење
 • Водење во круг
 • Самостојно вртење на тракторот
   на крајот од патеката
 • Криволиниско водење
 • Слободна патека
 • Патека на пат и сл.

Ругиден дизајн и докажана сигурност

Атрактивен и фино профилиран волан со електричен мотор со висок вртежен момент. Индустриски дизајн на NX510 SE е водоотпорен и отпорен на прашина (оценка i65 или повисока), воедно и совршено прилагодлив на земјоделска средина. Благодарение на електромоторот, автоматското управување е многу брзо и прецизно и го одржува тракторот во предвидениот премин.

Камера

Секој систем за автоматска контрола доаѓа со камера. Камерата овозможува следење на машината во работа. На екранот, истовремено можете да го видите преминот на тракторот, како и прикажувањето на сликата од камерата.

CHCNAV NX510 PRO-Auto Steer

NX510 PRO е автоматизиран систем за управување кој е компатибилен за многу видови на нови и стари самоодни земјоделски машини (трактори, комбајн, самоодна прскалка). Обезбедува значителни придобивки во продуктивноста, работи во сите услови на видливост и го намалува заморот на операторот.

NX510 PRO користи интегриран контролер за наведување од најновата генерација. Неговите подобрени вградени модули за поврзување вклучуваат 4G модем и дополнителен UHF радио модем за да ви овозможат да работите со вашите омилени извори за корекција на RTK и RTX™ конекции. Покрај тоа, може да се префрли од еден трактор во друг, нудејќи неспоредлива флексибилност. Системот ги подржува сите GNSS констелации кој нуди зголемена прецизност за оптимална доверливост на навигацијата.

Комбинираната технологија за компензација на теренот GNSS+INS обезбедува прецизност на возењето без раце во рамките на еден сантиметар (или под-инч) и супериорни перформанси.

Следење на повеќе констелации + L-BAND
Компатибилен со GNSS RTK и RTX™ сигнали за корекција

NX510 SE е напреден контролер за водење напојуван од повеќе извори на корекција и 5 сателитски констелации: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS. Неговиот вграден 4G и UHF модем беспрекорно се поврзува со сите DGPS и RTK конекции. Способноста на L-band овозможува на системот да работи сигурно со RTX® конекции.

Дополнително поседува технологија за компензација на теренот и одржува прецизност од 2.5cm од премин до следен премин, дури и за предизвикувачко тешки терени.

БРЗ, ЛЕСЕН ЗА РАКОВОДЕЊЕ И РУГИДЕН ТАБЛЕТ

NX510 SE е напреден контролер за водење напојуван од повеќе извори на корекција и 5 сателитски констелации: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS. Неговиот вграден 4G и UHF модем беспрекорно се поврзува со сите индустриски стандардни DGPS и RTK корекции за да се постигне управување со сантиметарска прецизност. Антената има вграден компензатор кој служи за компензирање на теренот и да одржува висока точност, дури и во предизвикувачки и тешки терени.

Апликацијата за навигација AgNav поддржува различни функции за навигација, вклучувајќи:

 • AB праволиниско водење
 • А+ линија
 • Дијагонално водење
 • Водење во круг
 • Самостојно вртење на тракторот
   на крајот од патеката
 • Криволиниско водење
 • Слободна патека
 • Патека на пат и сл.

Ругиден дизајн и докажана сигурност

Атрактивен и фино профилиран волан со електричен мотор со висок вртежен момент. Индустриски дизајн на NX510 SE е водоотпорен и отпорен на прашина (оценка i65 или повисока), воедно и совршено прилагодлив на земјоделска средина. Благодарение на електромоторот, автоматското управување е многу брзо и прецизно и го одржува тракторот во предвидениот премин.

Камера

Секој систем за автоматска контрола доаѓа со камера. Камерата овозможува следење на машината во работа. На екранот, истовремено можете да го видите преминот на тракторот, како и прикажувањето на сликата од камерата.

NX510 PRO AUTO-STEER INTRODUCTION

Систем за мануелно управување

ПРЕЦИЗЕН И НАДОГРАДЛИВ СИСТЕМ ЗА МАНУЕЛНО УПРАВУВАЊЕ

Guide 10 систем за рачно насочување од следната генерација што им овозможува на земјоделците да се движат со своите земјоделски возила во права линија додека ораат, садат или прскаат, што резултира со оптимизиран принос и квалитет на културите. Нашиот систем е дизајниран да ги подобри земјоделските практики преку обезбедување на GNSS прецизност и прецизно водење на тракторот.

Guide 10 има сензор IMU кој овозможува компензација на теренот, одржувајќи оптимална точност дури и во тешки теренски услови за да се минимизираат прескокнувањата и преклопувањата. Системот е компатибилен со повеќе марки и модели на земјоделски возила, обезбедувајќи разновидно решение за сите земјоделски операции. Нуди приспособливост, за да можете да ја заштитите вашата почетна инвестиција кога ќе одлучите да го надградите на целосно автоматизиран систем за автоматско управување со GNSS RTK точност.

+
Задоволни клиенти

Системот за водење на земјоделски возила Guide 10 е суштинска алатка за денешните фармери кои сакаат да ја подобрат продуктивноста и профитабилноста. Со заштеда на влезните трошоци и зголемување на приносите, Guide 10 е совршено решение за фармерите кои сакаат да ги оптимизираат нивните земјоделски практики.

Guide 10_PREVOD_Page_1_Image_0003

Ригиден и прилагодлив на тешката работна средина.

Guide 10_PREVOD_Page_1_Image_0004

Едноставна инсталација и лесна за одржување

Висока чувствителност и одржува постојана точност

МУЛТУФУНКЦИОНАЛЕН СОФТВЕР, ЛЕСЕН ЗА КОРИСТЕЊЕ

Guide 10 софтверот е направен да обезбеди сеопфатен дизајн кој е лесен за употреба во полето за навигациија во агрикултурата. Со повеќенасочни навигациски модели, вклучувајќи AB линија, A+ линија, крива линија и кружна крива линија, фармерите можат да го изберат најсоодветниот модел за нивните специфични потреби. Нејзината напредна алатка Landmark Point е моќна алатка која идентификува уникатни карактеристики на теренот што треба да се избегнуваат, како што се дрвја, камења или други пречки, за прецизно навигација со тракторите, минимизирајќи го ризикот од оштетување на опремата или посевите.

Точноста на навигацијата секогаш се следи со виртуелна светлосна лента на екранот што покажува отстапувања од саканата патека, дозволувајќи му на операторот да ја прилагоди патеката во реално време за да одговара на барањата на тековната земјоделска задача. Софтверот овозможува извоз на работни евиденции кои вклучуваат обработена површина, просечна брзина и други корисни податоци за анализа на земјоделските практики и оптимизирање на операциите за подобрување на ефикасноста и профитабилноста..

РИГИДЕН И ИНОВАТИВЕН 10-INCH ТАБЛЕТ

Guide 10 нуди екран со интерфејс од 10.1″ екран на допир во боја, овозможувајќи едноставна навигација низ функциите на системот. Светлината на екранот е оптимизирана за употреба на директна сончева светлина, обезбедувајќи екранот да остане читлив дури и во светли надворешни околини и дозволувајќи им на земјоделците да го користат системот за водење без оглед на условите на осветлување или сезоната.

Професионалниот таблете специјално дизајниран да работи во тешки услови на земјоделски операции, обезбедувајќи сигурно и издржливо решение. Изграден е со издржливи материјали, вклучувајќи пластика и метали кои можат да издржат удари, вибрации и други опасности кои можат да се појават за време на работата.

ПОДОБРЕНИ ПЕРФОРМАНСИ НА ВОДЕЊЕ СО IMU СЕНЗОР

Технологијата за компензација на теренот на Guide 10, поврзана со нашиот IMU сензор со висока чувствителност, одржува постојана прецизност дури и во предизвикувачки средини и терени, значително ја подобрува прецизноста од поминување до поминување и обезбедува едноставно и практично искуство во работењето. Дизајниран да обезбеди веродостојни и точни податоци за положбата на тракторот без оглед на теренот или околината, Guide 10 е од суштинско значење за земјоделците кои треба прецизно и прецизно да се движат со своите трактори низ тешките полиња и терени.

НАДОГРАДЛИВ ВО СИСТЕМ ЗА АВТОМАТСКО УПРАВУВАЊЕ СО RTK СИГНАЛИ

Надградбата на системот за водење Guide 10 до целосен систем за автоматско управување со електромотор е лесен и економичен начин да ја максимизирате вашата почетна инвестиција. Процесот на надградба едноставно вклучува додавање на електромотор на вашиот постоечки систем Guide 10 и надградба на таблетот до функционалноста GNSS RTK. Надградбата веднаш го трансформира вашиот Guide 10 во комплетен систем за автоматско управување во индустријата сантиметарска точност на управувањето. Надградбата ја прави технологијата за автоматско управување RTK лесно и достапно достапна како и кога е потребно.

Запознајте се со нашите клиенти