CHCNAV NX510 SE

NX510 SE е автоматизиран систем за управување кој е компатибилен за многу видови на нови и стари самоодни земјоделски машини (трактори, комбајн, самоодна прскалка). Обезбедува значителни придобивки во продуктивноста, работи во сите услови на видливост и го намалува заморот на операторот.

Брошура

NX510 SE е автоматизиран систем за управување кој е компатибилен за многу видови на нови и стари самоодни земјоделски машини (трактори, комбајн, самоодна прскалка). Обезбедува значителни придобивки во продуктивноста, работи во сите услови на видливост и го намалува заморот на операторот.

NX510 SE користи интегриран контролер за наведување од најновата генерација. Неговите подобрени вградени модули за поврзување вклучуваат 4G модем и дополнителен UHF радио модем за да ви овозможат да работите со вашите омилени извори за корекција на RTK од локални RTK мрежи или базни станици GNSS RTK. Покрај тоа, може да се префрли од еден трактор во друг, нудејќи неспоредлива флексибилност. Системот ги подржува сите GNSS констелации кој нуди зголемена прецизност за оптимална доверливост на навигацијата.

Комбинираната технологија за компензација на теренот GNSS+INS обезбедува прецизност на возењето без раце во рамките на еден сантиметар (или под-инч) и супериорни перформанси.

 

2,5 cm Апсолутна точност во предизвикувачки средини и тешки терени

NX510 SE е напреден контролер за водење напојуван од повеќе извори на корекција и 5 сателитски констелации: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou и QZSS. Неговиот вграден 4G и UHF модем беспрекорно се поврзува со сите индустриски стандардни DGPS и RTK корекции за да се постигне управување со сантиметарска прецизност. Антената има вграден компензатор кој служи за компензирање на теренот и да одржува висока точност, дури и во предизвикувачки и тешки терени.

БРЗ, ЛЕСЕН ЗА РАКОВОДЕЊЕ И РУГИДЕН ТАБЛЕТ

Интуитивен AgNav софтвер за контрола на сите операции, која работи на таблет од дијагонала од 10.1 inch со индустриско куќиште отпорно на прашина.

Апликацијата за навигација AgNav поддржува различни функции за навигација, вклучувајќи:

  • AB праволиниско водење
  • А+ линија
  • Дијагонално водење
  • Водење во круг
  • Самостојно вртење на тракторот на крајот од патеката
  • Криволиниско водење
  • Слободна патека
  • Патека на пат и сл.

 

Ругиден дизајн и докажана сигурност

Атрактивен и фино профилиран волан со електричен мотор со висок вртежен момент. Индустриски дизајн на NX510 SE е водоотпорен и отпорен на прашина (оценка i65 или повисока), воедно и совршено прилагодлив на земјоделска средина. Благодарение на електромоторот, автоматското управување е многу брзо и прецизно и го одржува тракторот во предвидениот премин.

Камера

Секој систем за автоматска контрола доаѓа со камера. Камерата овозможува следење на машината во работа. На екранот, истовремено можете да го видите преминот на тракторот, како и прикажувањето на сликата од камерата.

Weight 11 kg
Dimensions 12 × 10 × 9 cm

Гео Инновус е официјален претставник на ценети светски брендови како што се CHCNAV и Trimble. Ви нудиме сеопфатна палета на производи кои опфаќаат три клучни индустрии: земјоделство, геодезија и градежништво.

Мени

Контакт

078 333 251
geoinnovus@gmail.com
Скопје, Влае